Elemek szűrése dátum szerint: január 2017
hétfő, 30 január 2017 10:20

Idén is indul a MATLAB szakkör!

A tanszéki infrastruktúrára és kompetenciára építve heti rendszerességű Matlab-szakkört (Áramkörépítő szakkörhöz hasonlóan) ismét meghirdetjük az érdeklődő hallgatóknak csütörtökönként 16:15-től a V1.528-ban.
 
Azokat várjuk, akik az egész félévben rendszeresen járnának a foglalkozásra, egyéb megkötés (előismeret, hányadik évfolyam, stb.) nincs.  
A létszám a terem befogadóképessége miatt erősen korlátozott.
 
Első alkalom: 2017. február 9. (csütörtök) 16:15, V1.528.
Jelentkezés: "MATLAB MARATON" tárgyú levélben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
 

Néhány témakör: M-fileok, függvények, Matlab GUI, Simulink, Műszervezérlés, Debugger és más érdekes toolboxok. Minden héten kicsit más megvilágításban fogjuk a Matlabot bemutatni és pár érdekes feladatot megoldani. Lesznek külső előadók is, akik Matlabot ugyancsak napi szinten használják az iparban.

 

 
Kategória: Hírek

Elérkezett az ideje a tavaszi féléves órarend összeállításának. Egy-egy jól megválasztott szabadon választható tárgy nagymértékben hozzájárulhat egy izgalmas és szakmailag is hasznos félévhez. Nézd meg a szabadon választható tárgy kínálatunkat és hallgass hasznos és érdekes tárgyakat kiscsoportban, gyakorlatorientált képzés keretében. Ezek a tárgyak már nem az alapozásról szólnak és nagymértékben hozzájárulnak a szakmai fejlődésedhez. Hasznosak lehetnek akkor is, ha még bizonytalan vagy, hogy milyen területen szeretnél dolgozni, és akkor is, ha már tudod, mi a te irányod, és szeretnéd elmélyíteni a tudásod az adott témakörben. Mi éppen ebben igyekszünk segíteni: megtalálni azt a szűkebb szakmai területet, ami igazán neked való, ahol majd megkezdheted szakmai pályafutásodat, és ezen a területen a gyakorlati életben, a későbbi munkád során is használható, versenyképes tudást átadni.  

A meghirdetett tárgyak közül azoknak is érdemes szemezgetni, akiknek a témája vagy szakiránya nem közvetlenül kapcsolódik ide, hiszen az iparban nélkülözhetetlen kiegészítő tudásra vagy ismeretekre tehetnek szert.

Választható tárgyaink a tavaszi félévre:

Tanulj velünk!

 

Kategória: Hírek
szerda, 04 január 2017 11:46

HTE diplomaterv pályázat

Kihirdették a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) 2016. évi diplomaterv pályázatának eredményét. Nagy örömünkre az MSc kategória I. és II. díját is tanszékünk hallgatója nyerte. Gratulálunk a hallgatóknak és konzulenseiknek!

  1. Herman Tibor: A SMOG-1 PocketQube elsődleges energiaellátó rendszere
    konzulens: Dudás Levente (BME-HVT)
  2. Csuka Barna: Szinkronizációs eljárások kidolgozása a 802.11ad szabványhoz
    konzulens: Dr. Kollár Zsolt (BME-HVT)

http://www.hte.hu/hte-diplomaterv-szakdolgozat-palyazat

Kategória: Hírek

Ha azt szeretnéd, hogy működjön is akkor hallgasd meg a Nagyfrekvenciás elektromágneses eszközök számítógépes modellezése című választható tantárgyunkat, melyet a Bosch EMC csoport támogatásával indítunk.

Kategória: Hírek